Outplacement Begeleiding

De basis

Het initiatief tot outplacement kan komen vanuit de werkgever of vanuit de kandidaat zelf en veelal wordt het traject gefinancierd door de werkgever. Via Outplacement Begeleiding van Tracé wordt u deskundig geholpen bij het vinden van een nieuwe en vooral passende baan. Gedurende het hele traject wordt u op een persoonlijke manier ondersteund. Het traject begint met een intake-gesprek en de uitleg van de werkwijze van Tracé. We bepalen gezamenlijk welke omgeving en welke rol het beste past en vertalen dit inzicht naar het vinden van relevante organisaties en vacatures. Het benutten van het eigen netwerk, het analyseren van vacatures, het ontwikkelen van een slim en pakkend brief- en CV-format en gespreksvaardigheden horen daar ook bij.

Uw propositie

Samen met de outplacement begeleider wordt er veel aandacht besteed aan het definiëren van uw toegevoegde waarde voor een nieuwe werkgever. We formuleren het antwoord op de vraag: “wie ben je?” Dat doen we door het duiden van uw kernidentiteit en uw normen en waarden. Verder maken we u bewust van uw vakinhoudelijke competenties en zo geven we inzicht in het “Wat u kunt”. Natuurlijk stellen we ook vast welke rol, branche en organisatie uw voorkeur heeft om zo de vraag “Wat wil je?” te beantwoorden. We ontwikkelen samen uw unieke propositie, waarmee u met zelfvertrouwen de arbeidsmarkt op kunt. Precies hetgeen nodig is om succesvol die passende baan te verkrijgen.

Gemeenschappelijk doel

Met Tracé staat u er niet alleen voor. De outplacement begeleider heeft hetzelfde doel als u: het vinden van de baan, waar u blij van wordt.

Gemeenschappelijk netwerk

We begrijpen dat het verkrijgen van een goede baan samenhangt met de inzet van uw netwerk én het omvangrijke netwerk van Tracé. Zo leren we u hoe u kunt profiteren van de kracht van netwerken en van social media. Ook hier gaan we voor gemeenschappelijke kracht. Het spreekt voor zich dat (social) media een belangrijke plaats innemen bij het vinden van de juiste vacatures en het slim koppelen ervan aan beide netwerken.

Resultaat

Outplacement Begeleiding van Tracé verhoogt fundamenteel de kansen op het vinden van een nieuwe baan. 90% van onze outplacement-kandidaten vond binnen 6-9 maanden een passende baan.